Frambuaz Soslu Pankek Tarifi

Frambuaz Soslu Pankek İçin Malzemeler
- Un 1 su bardağı
- Su yarım su bardağı
- Süt yarım su bardağı
- Yumurta 1 adet
- Tuz 1 tutam
- Toz Şeker 1 tutam
- Kabartma Tozu 1 çay kaşığı
- Tereyağı 1 çorba kaşığı
- Arbina Frambuaz yarım paket
- Toz Şeker 2 yemek kaşığı
Frambuaz Soslu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Frambuaz sos için Arbina Frambuaz’ı tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpin.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 10 dakika kaynattıktan sonra tereyağını ekleyin ve ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.
- Pankek için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
- Küçük bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
- Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan dökün.
- Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın.
- Pişen pankeki kağıt havlu üzerine alın.
- Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
- Pankek hamurlarını istediğiniz ölçülerdeki kalp kalıplar yardımıyla kesin. Servis tabağına aktarın, frambuazlı sosla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.