Frambuaz Soslu Pankek Tarifi

Frambuaz Soslu Pankek İçin Malzemeler

  • Un 1 su bardağı
  • Su yarım su bardağı
  • Süt yarım su bardağı
  • Yumurta 1 adet
  • Tuz 1 tutam
  • Toz Şeker 1 tutam
  • Kabartma Tozu 1 çay kaşığı
  • Tereyağı 1 çorba kaşığı
  • Arbina Frambuaz yarım paket
  • Toz Şeker 2 yemek kaşığı

Frambuaz Soslu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Frambuaz sos için Arbina Frambuaz’ı tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 10 dakika kaynattıktan sonra tereyağını ekleyin ve ocaktan alın.  Sosunuz hazırdır.
  • Pankek için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Küçük bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
  • Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan dökün.
  • Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın.
  • Pişen pankeki kağıt havlu üzerine alın.
  • Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
  • Pankek hamurlarını istediğiniz ölçülerdeki kalp kalıplar yardımıyla kesin. Servis tabağına aktarın, frambuazlı sosla birlikte servis yapın.
     

Afiyet olsun.