Bezelyeli Rulo Köfte Tarifi

Bezelyeli Rulo Köfte İçin Malzemeler

Kıymalı harç için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

İçine;

  • Hazır garnitür yada
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates

Domates sos için ;

  • Domates suyu veya yoksa 3 4 tane doğranmış domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Bezelyeli Rulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma harcımız için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp birbirine tamamen karışana kadar yoğuralım.
  • İyice yoğurduğumuz harcın üstünü bir streç film ile kapatıp buz dolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
  • İçine koyacağımız malzemeleri minik minik doğrayıp haşlayalım. ( ben bezelye havuç ve patates kullandım dilerseniz mantar vs. koyabilirsiniz)
  • Dinlenmiş harcımızı alıp 2 adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla ince bir şekilde açalım üstteki yağlı kağıdı çıkaralım. (aşağıya bu aşamanın fotoğrafını koyucam)
  • Kıyma harcımızın üzerine haşladığımız sebzelerimizi rulo yapmaya uygun bir konumda koyalım.
  • Rulomuzu altta kalan yağlı kağıt yardımıyla nazikce sardıralım ve yağlı kağıdı üstüne sarılı bir şekilde bırakalım.
  • İki ucunu şeker paketiymiş gibi bükelim.
  • 1 saat kadar bu şekilde buz dolabında dinlendirelim
  • Dinlenen rulomuzu önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  • O sırada domates sosunu yapalım;
  • Yağımızı bir tavaya alıp salça ve sarımsağı kavuralım.
  • Kavurduktan sonra domates veya domates suyumuzu ekleyip kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişirelim ve altını kapatalım.
  • Rulomuzu 30 dakika sonra fırından alıp yağlı kağıdı çıkartıp üzerinin kızarması için 10 dakika kadar tekrar pişirelim.
  • Pişen rulomuzu sıcakken dilimlere ayıralım ve domates sosu ile dilediğimiz gibi servis edelim.
     

Afiyet olsun.