Bezelyeli Rulo Köfte Tarifi

Bezelyeli Rulo Köfte İçin Malzemeler
Kıymalı harç için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
İçine;
- Hazır garnitür yada
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
Domates sos için ;
- Domates suyu veya yoksa 3 4 tane doğranmış domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Bezelyeli Rulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma harcımız için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp birbirine tamamen karışana kadar yoğuralım.
- İyice yoğurduğumuz harcın üstünü bir streç film ile kapatıp buz dolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
- İçine koyacağımız malzemeleri minik minik doğrayıp haşlayalım. ( ben bezelye havuç ve patates kullandım dilerseniz mantar vs. koyabilirsiniz)
- Dinlenmiş harcımızı alıp 2 adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla ince bir şekilde açalım üstteki yağlı kağıdı çıkaralım. (aşağıya bu aşamanın fotoğrafını koyucam)
- Kıyma harcımızın üzerine haşladığımız sebzelerimizi rulo yapmaya uygun bir konumda koyalım.
- Rulomuzu altta kalan yağlı kağıt yardımıyla nazikce sardıralım ve yağlı kağıdı üstüne sarılı bir şekilde bırakalım.
- İki ucunu şeker paketiymiş gibi bükelim.
- 1 saat kadar bu şekilde buz dolabında dinlendirelim
- Dinlenen rulomuzu önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
- O sırada domates sosunu yapalım;
- Yağımızı bir tavaya alıp salça ve sarımsağı kavuralım.
- Kavurduktan sonra domates veya domates suyumuzu ekleyip kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişirelim ve altını kapatalım.
- Rulomuzu 30 dakika sonra fırından alıp yağlı kağıdı çıkartıp üzerinin kızarması için 10 dakika kadar tekrar pişirelim.
- Pişen rulomuzu sıcakken dilimlere ayıralım ve domates sosu ile dilediğimiz gibi servis edelim.
Afiyet olsun.