Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?

Çıtır Patates Kızartması İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar kızartmalık patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Çıtır Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın.

  • 1 saat su içinde bekletin arada sırada karıştırın ki nişastaları çıksın.
  • Yağı tavanıza koyup kızdırın.
  • Patatesleri süzgeçte süzüp kağıt ya da mutfak havlusu ile kurulayın.
  • Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra patatesleri yağdan çıkartın .
  • Bir kenarda beklesinler patatesler bir 5-10 dakika arasında bekledikten sonra ocaktaki yağın altını açın yağ iyice ama iyice kızsın bekleyen soğuyan patatesleri tekrar yağa atın kızarmasına yakın yağa tuz ekleyin.
  • İstediğiniz kıvama gelince yağdan alın.

Bu şekilde patatesinizi kızartırsanız dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur.

Afiyet olsun.