Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?

Çıtır Patates Kızartması İçin Malzemeler
- İstediğiniz kadar kızartmalık patates
- Sıvı yağ
- Tuz
Çıtır Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın.
- 1 saat su içinde bekletin arada sırada karıştırın ki nişastaları çıksın.
- Yağı tavanıza koyup kızdırın.
- Patatesleri süzgeçte süzüp kağıt ya da mutfak havlusu ile kurulayın.
- Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra patatesleri yağdan çıkartın .
- Bir kenarda beklesinler patatesler bir 5-10 dakika arasında bekledikten sonra ocaktaki yağın altını açın yağ iyice ama iyice kızsın bekleyen soğuyan patatesleri tekrar yağa atın kızarmasına yakın yağa tuz ekleyin.
- İstediğiniz kıvama gelince yağdan alın.
Bu şekilde patatesinizi kızartırsanız dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur.
Afiyet olsun.