Kıyma Garnitürlü Milföy Tarifi

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Küçük küçük doğradığımız soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
  • Daha sonra garnitür, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım.
  • 28×18 cm çapındaki kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim, kenar kısımlarını sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Milföyleri kalıbın kenarından biraz sarkacak şekilde, uç kısımlarını birleştirerek karşılıklı yerleştirelim.
  • Kalıbın diğer iki kenarlarına da milföyler kalıptan biraz taşacak şekilde yerleştirelim.
  • Milföylerin birleşim yerlerini de elimizle sıkarak yapıştıralım.
  • Çatal ile üzerlerine delikler açalım. Bu işlem milföylerinizin kabarmasını engelleyecektir.
  • İç harcımız soğuduktan sonra kalıbımıza boşaltalım, üzerine hafifçe bastırarak yayalım.
  • İlk olarak kalıbımızın kısa kenarındaki milföyleri kapatalım. Daha sonra kalan milföyleri karşılıklı olarak birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatalım.
  • Milföylerimizin ek yerlerini elimizle düzelterek yapıştıralım.
  • Böreğimizin üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 180°C fırına kontrollü bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Üzeri güzel bir şekilde kızaran böreğimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıbımızdan çıkartalım, dilimleyerek servis tabağına alalım.

Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.