Kıyma Garnitürlü Milföy Tarifi

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
İç harcı için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300g kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 kavanoz garnitür
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Küçük küçük doğradığımız soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
- Daha sonra garnitür, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım.
- 28×18 cm çapındaki kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim, kenar kısımlarını sıvı yağ ile yağlayalım.
- Milföyleri kalıbın kenarından biraz sarkacak şekilde, uç kısımlarını birleştirerek karşılıklı yerleştirelim.
- Kalıbın diğer iki kenarlarına da milföyler kalıptan biraz taşacak şekilde yerleştirelim.
- Milföylerin birleşim yerlerini de elimizle sıkarak yapıştıralım.
- Çatal ile üzerlerine delikler açalım. Bu işlem milföylerinizin kabarmasını engelleyecektir.
- İç harcımız soğuduktan sonra kalıbımıza boşaltalım, üzerine hafifçe bastırarak yayalım.
- İlk olarak kalıbımızın kısa kenarındaki milföyleri kapatalım. Daha sonra kalan milföyleri karşılıklı olarak birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatalım.
- Milföylerimizin ek yerlerini elimizle düzelterek yapıştıralım.
- Böreğimizin üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 180°C fırına kontrollü bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Üzeri güzel bir şekilde kızaran böreğimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıbımızdan çıkartalım, dilimleyerek servis tabağına alalım.
Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.